A cékla-alma-sárgarépa egymás mellett egy igazi színorgia a hidegebb évszakok sötétségében, de akár a tavaszi tisztítókúrák elmaradhatatlan társa is lehet. A felgyorsuló endorfin termelést zamatának is köszönheti, ahol a földes cékla íze találkozik az üde és roppanós sárgarépáéval, melyet az alma édessége varázsol el. Ha eddig bedőltél a zöldséglevek rossz marketingjének, akkor ezt érdemes kipróbálnod!
A cékla ráadásul a vörösvérsejtek regenerálódásának legnagyobb barátja, kálium- és magnézium tartalmánál fogva a szív és érrendszer lesz hálás érte, valamint az emésztőrendszerre is pozitívan hat. Nem beszélve a benne található folátról, amellyel a várandós kismamák tehetnek babájuk agyi és idegrendszeri fejlődéséért.
A répa karotinoid tartalma nem csak vidám színéért felel, hanem a szem és bőr egészségéért, valamint az immunrendszer hatékony működéséért is sokat tesz. A csontok épségéért a kalcium felel, míg a vese és a máj – ezáltal a teljes szervezet – tisztulását elősegíti.
Az almát pedig talán már bemutatnunk sem kell, hiszen antioxidánsok garmada mellett olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a kálium, bór, cink, mangán és fluor.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.